Czerwiec 25 2018 19:25:32
  FACEBOOK


  FILMY O SZKOLE

  JUBILEUSZ

INFORMACJE

  Nawigacja
Strona Główna
Adres i telefony
Patron szkoły
Statut szkoły
Nauczyciele
Absolwenci

Jnformacje
Artykuły
Kategorie Newsów
Forum
Kontakt
Szukaj

K gości-stare wpisy
Galeria - ZSE
Archiwum - Web Albumy
Galeria - stare zdjęcia
  Egzaminy
  • Matura 2018
  •   Dla ucznia i rodzica
    Plan lekcji
    Zastępstwa
    PODRĘCZNIKI
    Dziennik internetowy
    Instrukcja logowania
    Warunki ubezpieczenia 17/18
    STATUT
    WSO
    System oceniania zachowania
    Konsultacje nauczycieli
    SKRZYNKA PYTAŃ
    I UWAG

    Napisz do dyrektora
      Strony przedmiotowe
    Biologia
    Język angielski
    Język niemiecki
    Język rosyjski

    Climate Change in Europe
    Szkoła partnerska
     2017/2018 - CZEKOLADOWE WARSZTATY
    26 i 28 lutego br. uczniowie klas 3b i 3c (technik żywienia i usług gastronomicznych) uczestniczyli w warsztatach z czekolady, które odbyły się w jedynej w Polsce oraz jedynej na Podkarpaciu Pijalni Czekolady M. Pelczar Chocolatier w stylu starej fabryki czekolady w Korczynie. Zajęcia składały się z dwóch części: teoretycznej i praktycznej. Została nam omówiona historia czekolady, plantacje kakao i miejsca upraw drzew kakaowych, proces produkcji czekolady od ziarna do tabliczki oraz przedstawiona prezentacja maszyn i urządzeń do produkcji czekolady.

    W części praktycznej uczniowie wraz z opiekunami uczyli się wylewania lizaków czekoladowych (każdy robił swojego i zabierał go ze sobą) oraz formowania, komponowania i zdobienia własnych tabliczek czekoladowych. Degustacje różnych rodzajów czekolad w trakcie trwania warsztatów nie miały końca.
    W manufakturze czekolady mieliśmy również możliwość obejrzenia i spróbowania szerokiej gamy asortymentu obejmującego praliny ręcznie robione w różnych smakach, figurki czekoladowe, tabliczki czekoladowe, czekoladę do picia pod różną postacią, lody i desery czekoladowe oraz wiele innych czekoladowych słodkości.
    Każdy uczestnik wybijał swoją pamiątkową monetę z pijalni czekolady oraz otrzymał dyplom za udział w Warsztatach Czekoladowych.

    Miejsce bardzo przyjemne i klimatyczne.
    Wszystkim serdecznie polecamy! Naprawdę warto!

    Agnieszka Wójcik


    Zdjęcia z warsztatów są w naszej GALERII.
      O SZKOLE
    II Liceum Ogólnokształcące

    Technikum Nr 1
    Technik ekonomista
    Technik handlowiec
    Technik hotelarstwa
    Technik żywienia i usług gastronomicznych
      
    Rekrutacja 2018

    LOGOWANIE
    do systemu rekrutacji


  • Oferta
    II Liceum Ogólnokształcące
    Technikum Nr 1
    Technik ekonomista
    Technik handlowiec
    Technik hotelarstwa
    Technik żywienia i usług gastronomicznych
  • FILM promocyjny
  • Regulamin rekrutacji
  • Terminy
  •   Plan lekcji
    Plan lekcji
    Zastępstwa
    Archiwum planów
    Archiwum zastępstw
      Dziennik internetowy

    Instrukcja logowania
      BIBLIOTEKA
      POTĘGUJEMY KOMPETENCJE
      Linki






      Logowanie
    Nazwa Użytkownika

    Hasło



    Zapomniane hasło?
    Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
     
       Powered by v6.00.307 © 2003-2005
    Phase II by:
    3211856 Unikalnych wizyt