Listopad 21 2019 16:51:44
  FACEBOOK


  FILMY O SZKOLE

  JUBILEUSZ

INFORMACJE

  Nawigacja
Strona Główna
Adres i telefony
Patron szkoły
Statut szkoły
Nauczyciele

Jnformacje
Artykuły
Kategorie Newsów
Forum
Kontakt
Szukaj

K gości-stare wpisy
Galeria - ZSE
Archiwum - Web Albumy
Galeria - stare zdjęcia
  Egzaminy
  • Matura
  •   Dla ucznia i rodzica
    Plan lekcji
    Zastępstwa
    PODRĘCZNIKI
    Dziennik internetowy
    Instrukcja logowania
    STATUT
    WSO
    System oceniania zachowania
    SKRZYNKA PYTAŃ
    I UWAG

    Napisz do dyrektora
      Strony przedmiotowe
    Biologia
    Język angielski
    Język niemiecki
    Język rosyjski
    Obsługa Konsumenta
    Organizacja pracy służby pięter

    Climate Change in Europe
    Szkoła partnerska
     I PODKARPACKI KONKURS KULINARNY
    W dniu 16 października 2019r, dwie uczennice z klasy 3b: Paulina Szerszeń oraz Zuzanna Stadnik brały dział w I Podkarpackim Konkursie Kulinarnym. Dziewczyny zostały wyłonione z 30 drużyn do finałowej ósemki.

    Zmagania odbywały się podczas Horeka Expo Rzeszów 2019-Targi dla branży gastronomicznej i hotelarskiej, na G2A arenie w Jasionce. Tematem przewodnim konkursu były potrawy z kurczaka zagrodowego, z wykorzystaniem czosnku niedźwiedziego, owoców derenia oraz miodu. Zuzia z Pauliną przygotowały roladę z kurczaka zagrodowego wyluzowanego z kości, faszerowanego pieczarkami masłem, ziołowym oraz Pesto z czosnku niedźwiedziego. Jako dodatek skrobiowy podały wachlarze z pieczonych ziemniaków, do tego surówka z czerwonej kapusty z blanszowanym porem oraz sos z karmelizowanego derenia.

    Po godzinnych zmaganiach nasze uczennice wywalczyły 4 miejsce. Jest to dla nich, jak i dla naszej szkoły ogromny sukces. Był to pierwszy takiego typu konkurs dla naszych uczennic. Pomimo stresu, wszystko poszło po ich myśli i szczęśliwe wydały 7 wielobarwnych talerzy. W jury zasiadało siedmiu znakomitych szefów kuchni, którzy z wyczuciem i ogromną wyrozumiałością oceniali potrawy.

    Dziewczyny wróciły do domów z upominkami, pięknymi dyplomami, a także bagażem doświadczeń. Umiejętności nabyte na konkursie dodadzą im pewności siebie na praktycznym egzaminie zawodowym z kwalifikacji T06, który jest przed nimi.

    Zdjęcia są w naszej GALERII.
      O SZKOLE
    II Liceum Ogólnokształcące

    Technikum Nr 1
    Technik ekonomista
    Technik rachunkowości
    Technik handlowiec
    Technik hotelarstwa
    Technik żywienia i usług gastronomicznych
      Plan lekcji
    Plan lekcji
    Zastępstwa
      Dziennik internetowy

    Instrukcja logowania
      
      BIBLIOTEKA
      POTĘGUJEMY KOMPETENCJE
      Linki






      Logowanie
    Nazwa Użytkownika

    Hasło



    Zapomniane hasło?
    Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
     
       Powered by v6.00.307 © 2003-2005
    Phase II by:
    3898785 Unikalnych wizyt