Grudzień 11 2019 17:02:59
  FACEBOOK


  FILMY O SZKOLE

  JUBILEUSZ

INFORMACJE

  Nawigacja
Strona Główna
Adres i telefony
Patron szkoły
Statut szkoły
Nauczyciele

Jnformacje
Artykuły
Kategorie Newsów
Forum
Kontakt
Szukaj

K gości-stare wpisy
Galeria - ZSE
Archiwum - Web Albumy
Galeria - stare zdjęcia
  Egzaminy
  • Matura
  •   Dla ucznia i rodzica
    Plan lekcji
    Zastępstwa
    PODRĘCZNIKI
    Dziennik internetowy
    Instrukcja logowania
    STATUT
    WSO
    System oceniania zachowania
    SKRZYNKA PYTAŃ
    I UWAG

    Napisz do dyrektora
      Strony przedmiotowe
    Biologia
    Język angielski
    Język niemiecki
    Język rosyjski
    Obsługa Konsumenta
    Organizacja pracy służby pięter

    Climate Change in Europe
    Szkoła partnerska
     PROJEKT „STOP OTYŁOŚCI I NADWADZE MŁODZIEŻY”
    24 października 2019 r w sali narad urzędu miasta w Brzozowie odbyło się podsumowanie projektu realizowanego przez Rejonowy oddział PCK w Brzozowie „ STOP OTYŁOŚCI I NADWADZE MŁODZIEŻY”. Wzięło w nim udział 80 ucznów z brzozowskich szkól średnich w tym 40 z Zespołu Szkół Ekonomicznych.

    Celem głównym projektu była przede wszystkim edukacja zdrowotna oraz promocja zdrowia i profilaktyki chorób związanych z nadmierną otyłością a przede wszystkim zwiększenie świadomości młodych ludzi, co pozytywnie wpłynie na komfort ich zdrowego trybu życia.

    Projekt składał się z trzech etapów. W pierwszym etapie uczniowie objęci projektem mieli możliwość przeprowadzeniu dokładnej analizy składu ciała za pomocą specjalnego urządzenia. W czasie badania mierzone były nastepujące parametry: wartości BMI, procentowa ilości tkanki tłuszczowej, ilości wody, wskaźnik budowy ciała, masy kości oraz BMR, czyli wskaźnika podstawowej przemiany materii (dzienne zapotrzebowanie na kalorie). Podczas kolejnego spotkania młodzież wysłuchała wykładu pani dietetyk Elżbiety Kolbuch na temat głównych zasad zdrowego odżywiania oraz konsekwencji związanych z nadwagą.

    Podczas spotkania podsumowującego wszystkim uczestnikom projektu zostały rozdane pamiątkowe koszulki z napisem „Człowiek nie żyje aby jeść, lecz je aby żyć” oraz „Przepiśnik zdrowych potraw”, który zawiera dietetyczne przepisy a także możliwość skosztowania dietetycznych potraw.










      O SZKOLE
    II Liceum Ogólnokształcące

    Technikum Nr 1
    Technik ekonomista
    Technik rachunkowości
    Technik handlowiec
    Technik hotelarstwa
    Technik żywienia i usług gastronomicznych
      Plan lekcji
    Plan lekcji
    Zastępstwa
      Dziennik internetowy

    Instrukcja logowania
      
      BIBLIOTEKA
      POTĘGUJEMY KOMPETENCJE
      Linki






      Logowanie
    Nazwa Użytkownika

    Hasło



    Zapomniane hasło?
    Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
     
       Powered by v6.00.307 © 2003-2005
    Phase II by:
    3933699 Unikalnych wizyt