2012 - Targi HoReCa
Dodane przez jurek dnia Listopad 21 2012 08:48:10


MŁODZIEŻ ZESPOŁU SZKÓŁ EKONMICZNYCH NA TARGACH

GASTRONOMICZNO – HOTELARSKICH W KRAKOWIE

HoReCa 2012

Rozszerzona zawartość newsa

MŁODZIEŻ ZESPOŁU SZKÓŁ EKONMICZNYCH NA TARGACH
GASTRONOMICZNO – HOTELARSKICH W KRAKOWIE

W dniu 16 listopada 2012 roku młodzież z naszej szkoły po raz drugi uczestniczyła w jednych z największych jesiennych Targów HoReCa w Polsce. Tym razem Targi odwiedziła młodzież z klas IV g i II g, uczące się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych.
Jak co roku na powierzchni ponad 7 tys. m2 spotkało się w Krakowie blisko 300 wystawców z kraju i zagranicy.
Targi HORECA i GASTROFOOD to przede wszystkim pełna oferta wyposażenia dla restauracji, barów, kawiarni, hoteli i innych obiektów noclegowych. Kolejny raz sprawdziła się formuła łącząca trzy branże: hotelarską, gastronomiczną oraz winiarską. W targowej strefie wiedzy odbył się cykl otwartych seminariów i warsztatów na temat projektowania i aranżacji nowoczesnej kuchni, sali restauracyjnej, baru oraz pokoju hotelowego.
Salon Produktów Regionalnych, jak co roku cieszył się ogromną popularnością odwiedzających. Przez trzy dni swoją ofertę prezentowali małopolscy producenci żywności - wyrobów oryginalnych, niespotykanych, wyjątkowych w skali światowej - serów, wędlin, alkoholi (miodów pitnych, nalewek, piwa, wina), pieczywa, miodów, soków i przetworów.
Młodzież z zainteresowaniem obejrzała pokazy mistrzów gastronomii, baristów oraz nowości w światowym hotelarstwie. Degustacje potraw i produktów, których na co dzień nie mamy w swoim menu, okazały się najciekawszym elementem naszego pobytu w Krakowie.
Mamy nadzieję, że targi gastronomiczno-hotelarskie HoReCa wejdą już na stałe do kalendarza imprez naszej szkoły.


Marek Data
Magdalena Nawłoka
Joanna Wojnicka
Agnieszka Wójcik

Relacja fotograficzna w GALERII