2018/2019 - WARSZTATY EDUKACYJNO-KULINARNE Z KOWR
Dodane przez jurek dnia Październik 22 2018 08:34:04



WARSZTATY EDUKACYJNO-KULINARNE

Z KOWR

Rozszerzona zawartość newsa
WARSZTATY EDUKACYJNO-KULINARNE Z KOWR


Nasza szkoła, jako jedna z 8 na Podkarpaciu, dostała szansę skorzystania z udziału w warsztatach edukacyjno-kulinarnych.
Warsztaty odbyły się 19 października 2018 roku, a ich celem było promowanie produktów ekologicznych, certyfikowanych oraz zalet ich używania w kuchni. Organizatorem był Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa, Oddział Terenowy w Rzeszowie.
W warsztatach uczestniczyli uczniowie klasy III b i III c uczący się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych.
Wykonawcami warsztatów byli:
Czesław Meus – przewodniczący Komisji Rewizyjnej Stowarzyszenia Polska Ekologia oraz arcymistrz piekarski, zawodowo zajmujący się promowaniem produktów ekologicznych, ze szczególnym uwzględnieniem produktów piekarniczych.
Adam Wałęga – kucharz, były szef kuchni Hotelu Rzeszów, regularnie współpracujący z Ministerstwem Rolnictwa i Rozwoju Wsi w promowaniu marki Polska Smakuje na międzynarodowych targach.
W części warsztatowej przygotował on pokazowe dania oraz nauczył młodzież przygotowywać prosty posiłek, który wszyscy mogli skonsumować.

Joanna Wojnicka

Zdjęcia z warsztatów można obejrzeć w GALERII.